Ana Sayfa Vergi Nihai tüketiciye düzenlenecek faturalarda T.C. kimlik numarası yazılması zorunlu mudur?

    Nihai tüketiciye düzenlenecek faturalarda T.C. kimlik numarası yazılması zorunlu mudur?

    Fatura düzenlemesi halinde, bu belgelerde vergi kimlik numarası veya T.C. Kimlik numarası bilgisine yer verilmesi zorunludur. 

    1855
    0

    Son kullanıcıya e-Arşiv fatura kesmek istiyoruz. Fakat müşteri T.C. Kimlik numarasını paylaşmak istemiyor. Bu gibi bir durumda nasıl fatura kesebiliriz?

    Fatura düzenlemesi halinde, bu belgelerde vergi kimlik numarası veya T.C. Kimlik numarası bilgisine yer verilmesi zorunludur. 

    Ancak, bu belgelerin 213 sayılı VUK’un “Fatura kullanma mecburiyeti” başlıklı 232’nci maddesinde fıkrada sayılmayanlara, örneğin nihai tüketicilere düzenlenmesi halinde vergi kimlik numarası veya T.C. Kimlik numarası bilgisine yer verilme zorunluluğu bulunmamaktadır. 

    Nihai tüketicilere yapılan mal ve hizmet satışlarının KDV hariç 5.000-TL ve üzerinde olması halinde 396 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan açıklamalar doğrultusunda nihai tüketicinin T.C. Kimlik Numarası belirtilerek Bs bildirim formuna dahil edilmesi gerekmektedir.


    E-belge sistemi üzerinden nihai tüketiciye düzenlenen faturalar nasıl iptal edilir?
    Nihai tüketicilere düzenlenen faturalarda vergi numarası ne yazılmalıdır?
    Nihai tüketicilere düzenlenen faturalarda KDV tevkifatı yapılır mı?
    Nihai tüketicilere düzenlenen faturalarda T.C Kimlik numarası yazılması zorunlu mudur?
    Kuyumcular nihai tüketicilere e-arşiv fatura düzenleyebilir mi?
    Nihai tüketicilere düzenlenen faturalarda KDV tevkifatı uygulanır mı?
    Nihai tüketicilere düzenlenen satış faturaları B formunda beyan edilir mi?
    T.C. Kimlik numarasını vermeyen nihai tüketicilere düzenlenecek faturalarda hesap numarası alanına hangi değeri girmeliyiz?
    Nihai tüketiciye düzenlenen okul servis faturasında KDV tevkifatı olacak mı?

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖdenmemiş sermayesi olan bir şirket kar dağıtımı yapabilir mi?
    Sonraki İçerikNakdi Sermaye Artışında Faiz İndirimi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz