Ana Sayfa Vergi Nihai tüketicilerin iade ettiği ürünler için hangi belge düzenlenmelidir?

    Nihai tüketicilerin iade ettiği ürünler için hangi belge düzenlenmelidir?

    512
    0
    Serbest meslek kazanç geliri olan gelir vergisi mükellefi 2020 11-12 ve 2021 ilk 10 aylık kirayı peşin ödedi ve 12 aylık kira bedeli faturasını aldı. Faturayı defter beyan sistemine girerken dönemsellik kavramı gereği 2020 yılına ait iki aylık dönemimi girmek gerekir ?

    2020 yılı için 2 aylık gider yazılır.


    E-Ticaret yapan bir firma tüm faturalarını e belge sistemi üzerinden düzenlemektedir. Bazı ürünler iade gelebilmektedir. E-arşiv izni olan firmaların faturalarında malın iade bölümü bulunmakta ve bu alanı doldurup imzalayarak ürünü iade edebiliyorlar. Ancak e belge faturalarında malın iade bölümü yok ayrıca e belge duyurularında bir açıklama da bulamadım. Bu kapsamda gider pusulası düzenleyip kargo evrakını da gider pusulasına iliştirmek yeterli olur mu? Yoksa farklı bir uygulama vardır? 

    Nihai tüketicilerin iade ettiği mal için Gider pusulası düzenlenmesi dışında başka yöntem olmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKira ödemesi yapılmamış ise gelir vergisi tevkifatı yapılmasına gerek bulunmamaktadır.
    Sonraki İçerikNisan ve Temmuz Aylarında Başlayacak Brexit Gümrük Kontrolleri İngiliz Firmaları Tedirgin Ediyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz