Ana Sayfa Vergi Nihai tüketicilere düzenlenen serbest meslek makbuzlarında stopaj hesaplanır mı?

Nihai tüketicilere düzenlenen serbest meslek makbuzlarında stopaj hesaplanır mı?

1291
0

Yeni açılış yaptığım Serbest meslek erbabı (931901 KENDİ HESABINA BİREYSEL ÇALIŞAN ATLET, HAKEM, ZAMAN TUTUCU ANTRENÖR, SPOR EĞİTMENİ VB. SPORCULARIN FAALİYETLERİ) düzenleyecek olduğu serbest meslek makbuzunu stopajlı mı yoksa stopajsız mı düzenlemelidir?

SM Makbuzu vergi mükelleflerine düzenlenir ise %20 GV stopajı yapılır.

Nihai tüketici konumunda olan Vergi mükellefi olmayanlara düzenlenecek Makbuzlarda Stopaj hesaplanmaz.

Vücut geliştirme salonlarında hocalık yapan bir kişinin vergi mükellefiyeti Ticari kazanca mı girer, Serbest meslek kazancına mı?

Serbest meslek kazancıdır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E-Serbest Meslek Makbuzu başvurusu sırasında mali mühür şart mıdır?

E-Serbest Meslek Makbuzunu hangi sistemler üzerinden kullanabiliriz?

E-Serbest meslek makbuzu kullanmak için mali mühür başvurusu nereye yapılır?

E-Serbest meslek uygulamasına e-imza ile başvuru yapabilir miyiz?

Önceki İçerikTürkiye’de obez bireylerin oranı 2016 yılında %19,6 iken, 2019 yılında %21,1 oldu
Sonraki İçerikTürkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İmece’nin gelecek yıl uzaya fırlatılması planlanıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz