Ana Sayfa Muhasebe Nihai tüketiciden gider pusulası ile iade aldığımız ürünler için KDV hesaplamalı mıyız?

    Nihai tüketiciden gider pusulası ile iade aldığımız ürünler için KDV hesaplamalı mıyız?

    Nihai tüketiciden gider pusulası ile iade alınan ürünler için KDV hesaplanmalı mı?

    524
    0

    Bizim telefon bayisi bir firmamız var. Firma sattığı cihazları bazen iade almak zorunda kalıyor. Nihai tüketicilerden KDV’sini ödediğimiz ürünü iade almak zorunda kalıyoruz. Burada iade işlemini kayıt altına almak için gider pusulasının dışında uygulayabileceğimiz bir yol var mıdır?

    Gider pusulası dışında bir yöntem olmaz. Gider pusulasına mal bedeli ve KDV hesaplanır. Satış faturasının aslı gider pusulasına eklenir.

    Vergi mükellefi olmayan birinden gider pusulasıyla 45 binlik hurda alışımız oldu. Şimdi tekrardan aynı tutarda hurda alışı olacak. Hurdayı aldığımız vergi mükellefi olmayan kişinin ayrıca gelir vergisi durumu olur mu?

    Size hurda satan kişi işi sürekli yaptığı anlaşılmaktadır. Bu kişinin Gerçek usulde GV mükellefi olması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKovid-19 salgını Avro Bölgesi ekonomisini nasıl etkiledi?
    Sonraki İçerikHavayolu sektöründe yaşanan büyüme nedeniyle sektör cirosu 17 yılda 53 kat arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz