Ana Sayfa Şirketler Netflix’in Hisse Fiyatlarının Artması Wall Street’te Olumlu Karşılanıyor!

Netflix’in Hisse Fiyatlarının Artması Wall Street’te Olumlu Karşılanıyor!

1327
0

Netflix.Inc hisseleri, Goldman Sachs gibi brokerlik firmalarının  dünyanın en büyük online yayın şirketinin fiyat hedeflerini yükseltmesinden dolayı Cuma günü en yüksek seviyesine ulaştı.

‘House of Cards’ ve ‘Narcos’ gibi dünyaca ünlü dizilere ev sahipliği yapan Netflix, insanların televizyon izleme alışkanlıklarını değiştirdi. İnsanlar geleneksel Kablolu Tv izleme alışkanlığından vazgeçerken; Netflix üyelerini kaybetmemek için yeni televizyon şovları ve diziler yayınlamak için yoğun enerji harcıyor.

Netflix şirkete gelen yorumlar üzerine harcama finansmanını artırmak için üç ana abonelik planından 2sinin fiyatını artıracağını açıkladı.

Goldman analisti Heath Terry Netflix hakkında , “İçerik ve fiyatlandırma abone büyümesinin ve katılımının ana itici gücü olmaya devam ediyor” yorumunu yaptı.

Netflix’in 3. Çeyrek kazançlarını pazartesi günü açıklaması beklenirken, Kasım ayındaki fiyat artışının bu çeyreğe yansımayacağı vurgulandı.

Goldman, şirketin üçüncü çeyrekte net 1,1 milyon dolarlık kazancını ve bünyesine eklediği 4,3 milyon uluslararası aboneyle “Ozark” gibi yayınlayacağı yeni şovları rapor etmesini bekliyor.

Netflix’in abone sayısı, Wall Street’in şirketin büyümesini takip etmesinin en kolay yolu olarak biliniyor.

Goldman’ın Netflix ile ilgili tahmini, ‘FactSet’in 810.000 ABD ve 3.69 milyon uluslararası abone ekleyecek.’  yorumunu göre analist yapan birçok analistin üstünde yer alıyor.

Goldman analist Terry, “Uzlaşma tahminlerine yönelik yukarı yönlü revizyonların nihai olarak daha iyi performans göstereceğine inanıyoruz” dedi.

Goldman, Netflix hisse senedinin 200 dolardan 235 dolara yükselmesini bekliyor. Netflix’in hisse senedinde ortalama fiyat hedefi 208 dolar olup kabaca üç ay içinde yüzde 22 artış göstermesi Goldman’ın beklentisini doğrular nitelikte gözüküyor.

Netflix hisseleri Cuma günü en yükseğe çıkarak 200 dolar oldu. Hisseler bu yıl içinde % 58 artış gösterdi.

Sadece Goldman Sachs değil, JP Morgan’ın analistleri de Netflix’in hisse senedi fiyat artışını olumlu görüyorlar.

Netflix, Amazon.com’un (AMZN.O) Prime Video servisinin ve Hulu’nun önünde kalmak için orijinal şovlar ve filmler üretmek için bu yıl 6 milyar dolar ve 2018’de 7 milyar dolar harcamayı planlıyor.

Ayrıca, Walt Disney Co (DIS.N) ağustosta 2019’dan itibaren Netflix’e yeni filmler vermeyi durduracağınıve kendi yayın hizmetini başlatacağını açıkladı.

Netflix 30 Haziran itibariyle yaklaşık 104 milyon üyeye sahip.

Kaynak: Forbes

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikBüyük Ölçekli Yatırımlar Teşviki Nedir?
Sonraki İçerikSaudi Aramco Enerji Şirketi Çinli Yatırımcılarla Pazarlık Görüşmelerine Başladı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz