Ana Sayfa Çalışma Hayatı Net ücreti asgari ücretin altında kalan birisi için asgari geçim indirimine ilave...

Net ücreti asgari ücretin altında kalan birisi için asgari geçim indirimine ilave yapılarak mı ücreti düzeltmesi yapılır?

Net ücreti asgari ücretin altında kalan birisi için asgari geçim indirimine ilave yapılarak mı ücreti düzeltmesi yapılır?

837
0

Net asgari ücretin altında kalan ücretler için ilave agi uygulamasında, çalışan brüt ücretinin asgari ücretten biraz yüksek olduğu durumlarda net ücretin asgari ücretin altında kalması halinde de ilave agi uygulanır mı?

Yılın Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ilişkin net ücretleri bu Kanunun 103’üncü maddesinde yazılı tarife nedeniyle 32’nci maddedeki esaslara göre sadece kendisi için asgari geçim indirimi hesaplanan asgari ücretlilere yılın Ocak ayına ilişkin ödenen net ücretin altında kalanlara, bu tutar ile yılın Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ilişkin olarak aylık hesaplanan net ücreti arasındaki fark tutar, ücretlinin asgari geçim indirimine ayrıca ilave edilir.

Bu fıkrada geçen net ücret, yasal kesintiler sonrası ücret tutarına asgari geçim indiriminin ilavesi sonucu oluşan ücreti ifade eder. Agi ilavesi Net asgari ücretin altında kalması halinde uygulanır.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVeraset ve intikal vergi beyannamesi ne zaman verilir?
Sonraki İçerikYazılım hazırlama hizmeti ticari kazanç mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz