Ana Sayfa Muhasebe Nazım hesapların e-Deftere kayıt edilmesi zorunluluk mu?

    Nazım hesapların e-Deftere kayıt edilmesi zorunluluk mu?

    1300
    0

    Nazım Hesaplara yapılan kayıtların, Yevmiye, Kebir Defterine (e-DEFTER/Kağıt Defter) yazılması gerekir mi? Nazım Hesap kayıtları Defterde olması zorunluluk ise ilgili Mevzuat bilgilerini paylaşabilir misiniz?

    Nazım hesaplar TDHP kullanılmış ise elbette kağıt ortamında yazdırılır. Yıl içinde yevmiye maddesi olarak kayıt yapılan işlemlerin iptal olmayacağına göre Defterin bütünü yazdırılır. Ayıklama yapılamaz. Yevmiye numarası bozulur. Mevzuat bilgisi TDHP’nin işleyiş sisteminin bütünüdür.

    NAZIM HESAPLAR VE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ

    ——–

    Tekdüzen Hesap Planı işleyişine dair açıklamlar için tıklayın


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKamu Çalışanlarının Güncel Emekli Aylık ve İkramiyeleri
    Sonraki İçerikÜcretli çalışanı olmayan mükellefler MuhSGK Beyannamesini 3 ayda bir verebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz