Ana Sayfa Muhasebe Nazım hesaplarda yılsonu değerleme yapılır mı?

Nazım hesaplarda yılsonu değerleme yapılır mı?

2362
0

…900 nazım hesaplarda takip edilen dövizli teminat mektupları değerlenmeli mi? Değerlenmeli ise 656 ve 646 çalıştırılabilir mi? Benim görüşüm nazım hesaplar da yılsonundaki kurla çarpılıp kendi içinde o günkü değerine getirilmeli. 646 ve 656 lı çalıştırmamalı siz ne düşünüyorsunuz?
(02.01.2019)

 

Nazım hesaplar değerlenmez. Bilançodaki dövizli varlıklar ve borçlar için değerleme yapılır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKDV Beyannamesi verme süresinin uzatılması konusunda TÜRMOB’a başvuruda bulunuldu…
Sonraki İçerikOcak 2019 Dönemi Muhtasar, KDV, Damga Vergisi ve Basit Usul Gelir Vergisi Beyannamelerinin Verilme Süreleri 26 Şubat 2019 Gün Sonuna Kadar Uzatılmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz