Ana Sayfa Güncel Nasıl ihracatçı oluruz?

Nasıl ihracatçı oluruz?

629
0

Bir vergi numarasına sahip olan tüm gerçek veya tüzel kişiler ihraç edecekleri ürünle ilgili olan ihracatçı birliğine üye olarak ihracat yapabilirler.

Vergi numaranız yoksa, vergi dairelerine başvurarak vergi numarası alabilirsiniz

Ülkemizde, ihracat yapabilmek için, özel bir izin veya lisans alınması gerekli değildir. 

 Türkiye’deki yabancılar da ihracat yapabilirler mi?

Yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye’de ticari faaliyette bulunarak vergi mükellefi olmalarının ya da ihracatçı birliğine üye olmalarının önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Bu nedenle yabancı ülke vatandaşları da Türkiye’den ihracat yapabilirler. Yabancıların Türkiye’de ülkemizde vergi mükellefi olmalarına ilişkin koşullar ve yöntemlere dair ayrıntılı bilgiyi Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan temin edebilirsiniz.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikCerrahi maskede ayda 2 milyon olarak belirlenen üretim hedefi 10 milyona çıkarıldı.
Sonraki İçerikYabancı personellerin virüs nedeniyle çalışamadığı günlerin bildirimini nasıl yapacağız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz