Ana Sayfa Muhasebe Nakliye hizmetlerinde kdv oranı yıl sonuna kadar indirim kapsamında mıdır?

    Nakliye hizmetlerinde kdv oranı yıl sonuna kadar indirim kapsamında mıdır?

    Gayrimenkul satışında KDV oranı değişti mi?, Daire satışında KDV oranı nedir?,  Nakliye hizmetinde KDv oranı indirildi mi? Nakliye KDV oranı? GAyrimenkul satışında KDV oranı?

    530
    0

    Taşocağı işletmelerinde taş nakliye bedellerinde %10 olan KDV oranın pandemi nedeniyle % 8 olarak mı düzenlememiz gerekir?

    Nakliye hizmetlerinde KDV oranı değişmemiştir. % 18 olarak uygulanır.

    Bir Ltd şirket mükellefim 2016 yılında ham inşaat şeklinde satın aldığı 3 adet gayrimenkulün inşaatını yaparak tamamladı. Şirket ana sözleşmesinde inşaat onarım maddesi de mevcut, ancak ana faaliyeti sağlık hizmetleri ve pastacılık mağazacılık (mado bayii).

    Bu ay satmak istiyor. Bu durumda KDV muafiyetinden yararlanabilir mi?

    KDV oranı %8 e indirilmişti CK ile bir uzama söz konusu mu?

    Kurumlar vergisi yönünden muafiyeti olacak mı?

    Bahsettiğiniz gayrimenkulün satışında KDV istisnası uygulanmaz.

    150 metrekarenin altında ise % 1 üstünde ise % 18 KDV hesaplanır.

    Cumhurbaşkanlığı kararı 31/12/2019 da sona erdi.

    Kurumlar vergisi yönünden istisna uygulanmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020’nin ilk 8 ayında çimento ihracatında %28,6 artış olurken, seramik ürünleri ihracatı aynı seviyeyi korudu, yalnızca camda %8,3 bir azalma oldu
    Sonraki İçerikYüzde 1,84 oranında artan ulaştırma grubu fiyatları Eylül ayı enflasyonunun belirleyicisi oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz