Ana Sayfa Muhasebe Nakit sermaye indirimi sonraki yıllarda indirim konusu yapılabilir mi?

Nakit sermaye indirimi sonraki yıllarda indirim konusu yapılabilir mi?

982
0

2017 yılında kurulan firmamızda (nakit sermaye ödemesinden dolayı )nakit sermaye indirimi hakkımızı zarar çıkması sebebiyle kullanamadık. Beyannamede de bildirim yapmadık. Bu yıl kullanabilir miyiz?
(29.11.2018)

Sermaye şirketleri tarafından nakdi sermaye artışına ilişkin hesaplanan indirim tutarının kazanç yetersizliği nedeniyle matrahın tespitinde indirim konusu yapılamaması halinde, ilgili yılda hesaplanan indirim tutarlarının, herhangi bir endekslemeye tabi tutulmaksızın, müteakip hesap dönemlerine ilişkin matrahın tespitinde indirim konusu yapılabilecektir.

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Nakit sermaye artışında faiz indirimi nasıl uygulanır?

A.Ş.lerde İç Kaynaklardan Sermaye Artırımı Nasıl Yapılır?

Öz kaynaklardaki fonlar sermayeye eklenmeden nakit sermaye artırımı yapabilir miyiz?

 

Kar Dağıtımından Sonra Yapılan Sermaye Artırımında Kurumlar Vergisi İndirimi Uygulanır mı?

 

Nakdi Sermaye Artışlarında Faiz İndirimi Nasıl Uygulanır?


Önceki İçerikBankalara milyar dolarlık tazminat!
Sonraki İçerikIFAC 2018 Küresel SMP Anketinin Sonuçları: Küçük Muhasebe Firmalarının Büyümelerine Yönelik Kilit İpuçları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz