Ana Sayfa Çalışma Hayatı Nakdi ücretsiz izine başvuru yapılan personellerin birden fazla eksik gün sebebi varsa...

Nakdi ücretsiz izine başvuru yapılan personellerin birden fazla eksik gün sebebi varsa APHB’de nasıl bildirim yapmalıyız?

561
0

Firmamız Nisan ayı için tüm personellerini ücretsiz izne çıkarmıştır ve bu personeller için nakit çalışma ödeneğine müracaat edilmiştir. Nisan SGK’sını verirken 29 koda göre mi bildirim yapılacaktır?

Nisan ayının ilk 16 günü normal ücretsiz izin 17 ve

Sonrası için pandemi ücretsiz izin aphb de iki tane eksik gün seçemediğiniz için 29 kod seçmeniz gerekmektedir.

SGK Aynı ayda başka eksik gün nedeni olması halinde, “29-Pandemi Ücretsiz İzin (4857 Geç.10.Md) ve diğer”, Adında yeni eksik gün kodları oluşturulmuştur.

Kısa çalışma ödeneğine martta başvurdum. Nisanda onaylandı ve Nisan ayı ödeneği ödendi.

Mart aylık SGK bildirgesinde 7 günlük yarım ücret ödenmesi göstermedik. Yarım ücret ödemesi yapmalı mıyız?

4857 Sayılı İş Kanunu 40. maddesinde “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir” hükümleri yer almaktadır.

Buna göre işçiye ilk 7 gün için yarım ücret ödenecek olup, yarım ücret alınan sürelerin tamamının (7 gün) prim ödeme gün sayısı olarak APHB’de bildirilmesi gerekmektedir. İşleminiz doğrudur.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa çalışma ödeneğinden faydalanan personel ay içerisinde rapor alırsa aylık sigorta bildirgesinde eksik gün kodu ne olmalıdır?
Sonraki İçerikÜcretsiz izin desteğine başvuran firmalar personellerine ilk 7 gün yarım ücret ödemeli midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz