Ana Sayfa SGK Nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yapacağımız personelin aynı ay içerisinde raporu da...

    Nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yapacağımız personelin aynı ay içerisinde raporu da varsa SGK eksik gün bildirim kodu ne olmalıdır?

    fesih yasağı

    448
    0


    Nisan ayında işçimizin 16 gün istirahat raporu vardır. 15 gün içinde covid 19 ücretsiz izine başvuracağız. 28 Pandemi Ücretsiz İzin mi, 29 Pandemi Ücretsiz İzin ve diğer nedenler olarak mı bildirim yapmak gerekiyor?

    29 kod seçilmelidir.

    3 yıldır şantiyemizde çalışan işçimizi 2 ay ihbar süresi verdik. Bugün tarihli işten çıkışını yapmak istiyoruz. Fakat 04 kodu ile çıkış yasak olduğundan yasağın kalktığı 17 Mayıs’a kadar ücretsiz izin göstererek çıkarmak mı doğrudur?

    İşçinin fiilen çalışması bitmiş ise ihbar önelini başlatıp ücretsiz izin uygulaması ile fesih yasağı bittiğinde çıkış yapabilirsiniz.

    İkale sözleşmesi ile personel çıkışı fesih yasağı kapsamında mıdır?

    İkale Sözleşmesiyle iş akdi feshinde; Kıdem Tazminatı ödenmesinde bir sakınca var mıdır? İş akdi fesih yasağına bir halel getirir mi? 

    İkale sözleşmesi ile iş sözleşmesinin sona erdirilmesi halinde işten çıkış kodu 22-Diğer Nedenler olmaktadır. Bu kod ise iş-kur tarafından feshe izin verilen kodlar arasında yer almamaktadır. 

    İkale sözleşmesi ile iş sözleşmesinin sonlandırılması esasen fesih olarak değerlendirilmemesine rağmen işveren tarafından fesih yasağı incelemelerinde işten çıkış koduna göre hareket edilmesi nedeniyle ikale sözleşmesi fesih yasağı kapsamına girmektedir.

    Yargı kararlarına göre; ikale sözleşmesiyle çalışana kıdem ve ihbar tazminatları ödense bile ilaveten (ikale talebi de işverenden gelmişse) makul yarar içerecek bir tutarda ödeme yapılması da gerekiyor.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikNisan ve Mayıs aylarında yiyecek ve içecek sektörlerinde çalışanlara yönelik prim desteği sağlanacak
    Sonraki İçerik2021 yılı 3 aylık döneminde Trabzon ilinden gerçekleşen fındık ihracatı değer bazında %16 oranında arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz