Ana Sayfa SGK Nakdi ücret desteğine başvuru yaptığımız personeller için eksin gün formları düzenlemeli miyiz?

Nakdi ücret desteğine başvuru yaptığımız personeller için eksin gün formları düzenlemeli miyiz?

509
0

22.03.2020 Bakanlık Genelgesi ile kuaför çalışanı ile ilgili işveren olarak 03/2020 ayına ait aylık prim hizmet belgesinde 9 gün için eksik gün kodu olarak 21 Diğer Ücretsiz izin kodunu, 04/2020 ayında 01-16 Nisan arasında işçi ücretsiz izinliymiş gibi, 17.04.2020 tarihinden itibaren işverenin ücretsiz izine çıkarması nedeni ile eksik gün 30 olmakta bu durum için ise 29 -Pandemi Ücretsiz İzin ve diğer kodunu mu kullanmam gerekiyor?

Bu çerçevede Kısa Çalışma Ödeneğine başvurulmadığından ve 7 günlük ücret ödemesi yapılmadığından işçi ile işveren arasındaki izin formu nasıl düzenlenmelidir?

Öncelikle 22.03.2020 tarihi itibariyle; 4857 Sayılı İş Kanunu 40. maddesinde “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir” hükümleri yer almaktadır. Buna göre işçiye ilk 7 gün için yarım ücret ödenecek olup, yarım ücret alınan sürelerin tamamının (7 gün) prim ödeme gün sayısı olarak APHB’de bildirilmesi gerekmektedir.

Mart ayı için gösterilen ücretsiz izin için 21 kod doğru, Nisan ayı nakdi ücret desteğine başvurduğunuz için kullanmış olduğunuz 29 kod doğrudur.

01 – 16 Nisan arasında işçinin ücretsiz izne rızası ile onayı olması gerekmektedir.

17.04.2020 sonrası için nakdi ücret desteğine ilişkin feragatinin olması gerekmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerike-Belge Başvurusunu Tamamlamayan Serbest Mali Müşavirler Haziran Ayının Sonuna Kadar Serbest Meslek Makbuzlarını Kağıt Ortamında Düzenleyebilirler
Sonraki İçerikKısa çalışma ödeneğinden faydalanan firmalar fatura düzenleyebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz