Ana Sayfa Çalışma Hayatı Nakdi ücret desteğine başvuru süresi ne zamandır?

Nakdi ücret desteğine başvuru süresi ne zamandır?

549
0

Ücretsiz izin giriş süresi uzatıldı mı?

4857 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesi kapsamında verilen ücretsiz izin bilgilerine ilişkin işverenler tarafından yapılan başvuru ve güncelleme işlemleri, ücretsiz iznin uygulandığı ayı takip eden ayın sonuna kadar SGK’ya bildirilir.

Ancak bu şekilde uygulamanın yürürlükte olduğu sürenin tamamlanmasından sonra izleyen ay sonuna kadar yapılan ve hak doğurucu nitelikteki başvurular en fazla bir önceki ay için yapılır.

Kısa çalışma ödeneği başvurumuzu 01.04- 30.06.2020 tarihleri arasında işyerimizde faaliyetimiz tamamen durmuş şekilde 50 çalışanımız için müracaatta bulunduk. Ancak ay içerisinde sipariş geldikçe belli kişilerle üretim yapıldı. Nisan ödemeleri için gönderilen xml. İbanlı listede çalışma saatlerini bu doğrultuda düzenleyerek göndermemiz yeterli midir?

Çalışılan ay için çalışmada meydana gelen değişikliğin iş kura açıklayıcı bir dilekçe ve ekinde puantaj ve uygulanacak işçi listesi ile gönderilmesi gerekmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %4,7 arttı
Sonraki İçerike-Tebligat Sistemi Broşürü Yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz