Ana Sayfa Çalışma Hayatı Nakdi ücret desteğinden Ekim ayında işe giren personeller faydalanabilir mi?

    Nakdi ücret desteğinden Ekim ayında işe giren personeller faydalanabilir mi?

    Kısa Çalışma Ödeneği 30 Haziran 2021 Tarihine uzatıldı

    441
    0

    2020 Ekim ayında kurulan işyerimizin ilk sigortalı çalışanı 01.12.2020 tarihinde işe girdi. İşten çıkarma yasağı olduğu için işten çıkaramıyoruz. Bizde Mayıs ve haziran ayında ücretsiz izin göstermek istiyoruz. Bu personel için Nakit Ücret Desteği alabilir miyiz?

    17.04.2020 Sonrasi işe giren işçiler NÜD kapsamında destek alamamaktadırlar.

    2020 Nisan ve mayıs aylarında 2 çalışan KÇÖ almış olup haziran ayında çalışmaya başlamışlardır. Şimdiye kadar 7252 sayılı SGK teşvikinden hiç yararlanılmamıştır. Şuan 7252 teşvik sorgulaması yapıldığında dönem olarak 2020/08-2020/12 yararlanabilir gözükmektedir. Fakat sistem başarılı bir şekilde kaydetmeye izin veriyor. Biz bu 5 aylık süreyi 2021/03-2021/07 olarak yararlanabilir miyiz? 

    Ancak Teşvik sorgulamasında gördüğünüz tarihleri geriye doğru teşviklerden yararlanma usulüyle alabilirsiniz.

    Firmamız 2021 Nisan Mayıs haziran ayları için ayda 14 gün çalışma geri kalan için kısa çalışma talebinde bulundu. Ancak 5 personelimiz yeni personel olduğu için kısa çalışma ya dahil edemiyoruz ve 4 personelimiz de kısa çalışma şartları sağlayamıyor. Bu durum da Kısa çalışma hak etmiş personellerin ssk günleri 14 gün ancak kısa çalışma hak etmemiş veya yeni girmiş personellerin ssk günleri 30 gün olarak gösterme hakkımız var mı?

    KÇÖ alanların onaylanıp bildirilmesi kçö hak kazanamayan işçilerinde fiili çalışmaları karşılığındaki günlerinin bildirilmesi çalışılmayan günleri var ise eksik gün nedeni belirtilerek bildirilmeleri gerekmektedir.

    Kısa Çalışma Ödeneği 30 Haziran 2021 Tarihine Kadar Uzatıldı.

    23 Nisan 2021 Tarih ve 31463 Sayılı Resmi Gezete’de yayınlanan 3910 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 31 Mart 2021 tarihinde sona eren Kısa Çalışma Ödeneği

    1 Nisan 2021 Tarihinden geçerli olmak üzere 30 Haziran 2021 Tarihine Kadar Uzatıldı.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikNace kodu değişikliği SGK teşviklerinin bozulmasına neden olur mu?
    Sonraki İçerikNakdi ücret desteği girişinde personellerin IBAN numaralarının sisteme girilmesi zorunlu mudur?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz