Ana Sayfa SGK Nakdi ücret desteği ve kısa çalışma ödeneği alan personellerin eksik gün bildirimleri...

Nakdi ücret desteği ve kısa çalışma ödeneği alan personellerin eksik gün bildirimleri için SGK’ya evrak göndermeli miyiz?

516
0

Kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin ödeneği uygulaması kapsamında ilgili Sgk merkezine gönderilecek aylık eksik gün bildirimleri ve eklenecek belgeler nelerdir?

İzin ve kısmi istihdam gibi çeşitli nedenlerle işe gelmeyen kişilerin eksik günlerine ilişkin belgeleri, her ayın 23’ünde verilmesi gereken aylık prim ve hizmet belgesi ile Kuruma verilmesinin gerekmediği ancak bu eksik günlere ilişkin belgelerin Kurum tarafından talep edildiğinden Kurum’a sunulmak üzere saklanması gerektiği belirtilmiştir.

86.Maddenin 5. fıkrasında yapılan değişiklik ile de saklanması gereken bu belgelerin Kurum tarafından talep edildiğinde Kurum’a sunulmaması, sunulsa bile kabul edilmemesi halinde ise 1 ay içinde eksik günlerin 30 güne tamamlanması istenecektir.

Eğer, eksik günler ispatlanamazsa ve ek aylık prim ve hizmet belgesi verilerek 30 güne tamamlanmazsa Kurum tarafından ceza uygulanacaktır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSGK teşvikli işe aldığımız personelin teşvikten faydalanmaya devam edip etmediğini nasıl kontrol edebiliriz?
Sonraki İçerikSokağa çıkma yasağı olan günlerde çalışan personellere fazla mesai vermeli miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz