Ana Sayfa Çalışma Hayatı Nakdi ücret desteği alan personel vergi mükellefi olursa nakdi ücret desteğinden yararlanır...

    Nakdi ücret desteği alan personel vergi mükellefi olursa nakdi ücret desteğinden yararlanır mı?

    NÜD için gereken şartlar; 17/4/2020 tarihi itibarıyla iş sözleşmesinin bulunduğu işveren tarafından 4857 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesi uyarınca ücretsiz izne ayrılmak, Kısa çalışma ödeneğinden yararlanmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı almamak, İşsizlik sigortası kapsamında çalışıyor olmak, Koşullarını birlikte taşıması gerekir.

    510
    0
    Ağustos ayında işe başlamış bir çalışanın kasım ayı sonuna kadar prim ödemeleri yapılmış olup aralık ayında ücretsiz izin gözüktüğünden prim ödemesi yapılmamıştır. Bu çalışan aralık ayındaki boşluk nedeni ile kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilir mi yararlanamaz mı?

    Nakdi ücret desteğinden yararlananların, destekten yararlandıkları süre boyunca genel sağlık sigortası primleri İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır. İşçinin iş sözleşmesi devam ettiği için KÇÖ’den yararlanabilir. (60/450 kuralıyla)


    Nakdi ücret olan çalışan kendisini şahıs işletmesi açarsa nakdi ücret kesilir mi?

    İşçinin;

    17/4/2020 tarihi itibarıyla iş sözleşmesinin bulunduğu işveren tarafından 4857 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesi uyarınca ücretsiz izne ayrılmak,

    Kısa çalışma ödeneğinden yararlanmamak,

    Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı almamak, İşsizlik sigortası kapsamında çalışıyor olmak, Koşullarını birlikte taşıması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİş göremezlik ödeneği hangi ücret üzerinden hesaplanır?
    Sonraki İçerikBES kesintileri hangi hesapta takip edilmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz