Ana Sayfa Vergi Nakdi sermaye artışından faydanılan faiz indirimi sonraki yıllara devreder mi?

    Nakdi sermaye artışından faydanılan faiz indirimi sonraki yıllara devreder mi?

    435
    0
    Nakit sermaye artışı nedeniyle yararlanılacak faiz indirimi ile ilgili 
    1: 2015 yılında artırılan sermayenin bir kısmı 2016 ve 2017 yıllarında ödenmiş olması durumunda faiz indiriminden yararlanmada bir değişme olmakta mıdır?
    2: 2015 yılında artırılan sermayenin tamamının aynı yıl içinde ödenmesi ve 2015 kurumlarında faiz indiriminden yararlanılmasından sonra devam eden yıllarda da sermaye azaltma yoluna gidilmemesi durumunda faiz indiriminden yararlanmaya devam edecek miyiz?

    Tebliğin ilgili bölümünde indirimden yararlanmaya devam edileceği belirtilmektedir. 

    10.6.3.3. Kazanç yetersizliği nedeniyle indirim konusu edilemeyen tutarın sonraki dönemlere devri: Sermaye şirketleri tarafından nakdi sermaye artışına ilişkin hesaplanan indirim tutarının kazanç yetersizliği nedeniyle ilgili olduğu hesap dönemine ait matrahın tespitinde indirim konusu yapılamaması halinde bu indirim tutarları, herhangi bir endekslemeye tabi tutulmaksızın izleyen hesap dönemlerine ilişkin matrahın tespitinde indirim konusu yapılabilecektir. 

    Örnek: 2016 hesap döneminde gerçekleştirdiği nakdi sermaye artışları üzerinden 50.000 TL indirim tutarı hesaplamış olan (D) A.Ş. bu hesap dönemindeki mali zararı nedeniyle indirimden yararlanamamıştır. (D) A.Ş. Nin 2016 hesap döneminde kazanç yetersizliği nedeniyle kurum kazancından indiremediği 50.000 TL’lik indirim tutarı sonraki dönemlere devredecektir. 

    İzleyen dönemlerde kazancın bulunması halinde, 2016 hesap döneminde indirilemeyen bu tutar herhangi bir endekslemeye tabi tutulmaksızın ilgili dönem matrahının tespitinde indirim konusu yapılabilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşçi giriş ve çıkışları Emniyet Müdürlüğüne bildirilmeli midir?
    Sonraki İçerik2020 Yılında Belçika’nın İhracatı %8, İthalatı %9,5 Geriledi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz