Ana Sayfa Haberler Muz ithalatında sevindiren düşüş

Muz ithalatında sevindiren düşüş

722
0

Antalya Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, muz ithalatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Muz ithalatının 200 bin tondan 150 bin tona gerilediğini belirten Özen, muz ihracatının ise bir önceki yıla oranla 3 kat arttığını vurguladı.

Ayrıca Bakan Özen, geçen sene 163 bin ton muz üretildiğini ve böylece son 7 yılda üretimin 100 bin ton arttığını ifade etti ve ekledi ‘’ Sadece Manavgat bölgesinde bin 500 dönüm olan muz üretim alanı geçen yıl 3-4 kat bir büyüme gösterdi.”

Özen’in konuyla ilgili diğer açıklamaları ise şu şekilde: “Üretimin artmasıyla muz ithalatımız azalmaya başladı. İthalatın azalmasından öte yıllık 25 tona yakın bir ihracatımız söz konusu. Geçen yıl Maldivler’e muz ihraç ettik.” diye konuştu.

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDefter Beyan Sisteminde AR-Ge destekleri nasıl kayıt edilir?
Sonraki İçerikDefter Beyan Sisteminde Faiz gelirleri nasıl kayıt edilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz