Ana Sayfa Vergi Müteahhitten Alınan Konut İçin Eksik Fatura Düzenlenmesi Halinde Tapuda Hangi Değer Üzerinden...

    Müteahhitten Alınan Konut İçin Eksik Fatura Düzenlenmesi Halinde Tapuda Hangi Değer Üzerinden Harç Ödenir?

    1570
    0

    Müteahhitler, satın alınan konutlar için ödenen toplam bedelden daha düşük bedelli fatura düzenlese bile, tapu harcının gerçek satış bedeli üzerinden hesaplanarak ödenmesi gerekir.

    Müteahhitler tarafından eksik fatura düzenlenmesi halinde bu durumu, en yakın vergi dairesine, 444 0 189 Nolu telefondan Vergi İletişim Merkezine bildirilebilir veya www.gib.gov.tr adresinde yer alan İhbar Bildirimi menüsünden bildirimde bulunulabilirler.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı – Harçlar Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikYatırım Teşvik Belgesi Kapsamındaki mükelleflere yapılan teslimleri KDV beyannamesinde nasıl göstereceğim?
    Sonraki İçerik4/A’dan (SSK) Malul Emeklisi ‘’Erkek’’, Emekli Sandığından Yetim Aylığı Alabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz