Ana Sayfa Güncel Müteahhitlerin kentsel dönüşüm kapsamına arsa sahiplerine yapmış olduğu kira yardımları için stopaj...

Müteahhitlerin kentsel dönüşüm kapsamına arsa sahiplerine yapmış olduğu kira yardımları için stopaj hesaplanmalı mıdır?

Müteahhitlerin kentsel dönüşüm kapsamına arsa sahiplerine yapmış olduğu kira yardımları için stopaj hesaplanmalı mıdır?

575
0

Mükellefimizin kentsel dönüşüm kapsamında yapmakta olduğu binanın arsa sahiplerine vermekte olduğu kira yardımları için %20 tevkifat yapmalı mıyız? Mal sahipleri açısından yardım kabul edilen kira ödemeleri bir kira geliri olmadığından stopaja tabi olup olmadığı konusunda tereddüt yaşamaktayız.

 

Yapılan kira ödemelerinden GV stopajı yapılmaz.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞirket ortaklarına ait araçların şirkete kiralanması durumunda muhtasar beyannamede hangi kodda bildirimi yapılacaktır?
Sonraki İçerikNavlun, sigorta vb. hizmet kalemleri için GTİP numarası bulunmamaktadır. Bunları ihracat faturası üzerinde nasıl göstermemiz gerekir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz