Ana Sayfa Muhasebe Müteahhit teslim edeceği dairelerin maliyetine emlak vergilerini de dâhil edebilir mi?

Müteahhit teslim edeceği dairelerin maliyetine emlak vergilerini de dâhil edebilir mi?

Müteahhidin arsa sahibi olan şirkete teslim edeceği dairelerin maliyetinin hesaplanmasında maliyet bedeli üzerine arsanın emlak vergi değerinin ilave edilmesi gereklimidir? Arsa sahibi şirkete fatura keserken bu bedel dahil edilir mi?

673
0

Müteahhidin arsa sahibi olan şirkete teslim edeceği dairelerin maliyetinin hesaplanmasında maliyet bedeli üzerine arsanın emlak vergi değerinin ilave edilmesi gerekli midir? Arsa sahibi şirkete fatura keserken bu bedel dahil edilir mi?

Şirket düzenleyeceği faturada aktifte kayıtlı değerinden az olmamak üzere emlak vergisi değerinde fatura düzenleyebileceği görüşündeyiz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVeterinerler özel donanımlı pos cihazı ile serbest meslek makbuzu düzenleyebilir mi?
Sonraki İçerikAnonim şirketlerin bastıracağı pay senetlerinin şekli nasıl olmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz