Ana Sayfa Muhasebe Müşterimiz bağlı bulunduğumuz odamıza ihtarname göndererek tarafımızla olan sözleşmesini feshedebilir mi?

    Müşterimiz bağlı bulunduğumuz odamıza ihtarname göndererek tarafımızla olan sözleşmesini feshedebilir mi?

    471
    0

    Tarafıma ücret borcu olan bir mükellef sözleşmesini iptal edip başka bir mali müşavire gitmek istiyor. Söz konusu borcu ödemeden sözleşmenin iptalini noter ihtarı ile odaya başvurarak sağlayabilir mi? Burada kaç günlük süre vardır? Oda sözleşme iptalini gerçekleştiriyorsa, ücret tahsili için ne yapmamız gerekir?

    Müşterinin sözleşmeyi tek taraflı iptal hakkı vardır. Ancak; sözleşmede belirtilen süre sonuna kadar muhasebe ücretini ödemesi gerekir. Ödemediği takdirde icra davası açılır.

    Müşteri oda kanalı ile sözleşme iptali yaptıramaz.

    Mükellefimiz ile aramızda imzalı sözleşme yok. 01.09.2020 tarihli sözleşme yapmak istiyorum. 8 ay beyannamelerini vermek istemiyorum hiç ödeme almadım evraklarda whatsapp’tan geldi. Ödemesini alamadığım mükellefin makbuzunu ara ara düzenliyorum. Bu uygulamam doğru mudur?

    Müşteri ile Aracılık ve sorumluluk sözleşmeniz var mı?

    Türmob e- birlik sisteminden mesleki sözleşmeniz var mı?

    Defter ve belge devirleri ve teslimleri ıslak imzalı tutanak ile olur. Sanal teslim olmaz.

    Müşteriye ara sıra makbuz kesilmez hizmet kesintisiz veriliyor ise para alınmasa da her ay e-smm düzenlenmesi gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikUluslararası Yatırım Pozisyonu verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları 2019 yıl sonuna göre % 8,4 oranında azaldı
    Sonraki İçerikTürkiye’nin İkinci Büyük Sulama Barajı Silvan, Ekonomiye Yılda 1,91 Milyar TL Katkı Sağlayacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz