Ana Sayfa Çalışma Hayatı Müşterilerinizden Ne Kadar Ücret Talep Etmelisiniz?

    Müşterilerinizden Ne Kadar Ücret Talep Etmelisiniz?

    1309
    0

    Müşteriler uzmanlık, ücret ve güvenilirliğe göre karar verir. Öyleyse ücretlerinizi belirlerken en iyi kararları nasıl verebilirsiniz?

    1 – YAPTIĞINIZ İŞİN DEĞERİNİ DÜŞÜNÜN
    Deneyiminizi, işinize verdiğiniz zamanı ve emeği, müşterilerinize sunduğunuz değeri göz önünde bulundurun, özellikle de rakiplerinizle kıyaslandığında.

    2 – ENDÜSTRİ STANDARTLARINI BİLİN
    Herkesin ne kadar ücret talep ettiğini bilmelisiniz ki çok yüksek ya da çok düşük fiyatlar vermeyin.

    3 – İSTEDİĞİNİZ ÜCRETİ TALEP ETMEYİ ÖĞRENİN
    Değerinizi bilin ve kendinizden şüphe etmeyene kadar sormaya devam edin. Unutmayın ki ücretiniz işinize verdiğiniz değeri yansıtır.

    Yazar Julie Murphy Casserly diyor ki: “Eğer ücretleriniz çok düşükse herkes rakipleriniz kadar iyi olmadığınızı düşünür.”

    Fifteen Media kurucusu Rebekah Epstein da aynı fikirde: “Bir hizmet sunarken yeterince ücret talep etmezseniz, yaptığınız işte bir numara olmadığınızı söylüyorsunuz demektir.”

    4 – ÖDEME YAPABİLECEK MÜŞTERİLERE ODAKLANIN
    İşiniz için talep ettiğiniz ücreti ödeyebilecek müşterilere odaklanın, bu ödeme yapamayacak çok sayıda müşteriden iyidir.

    5 – OLASILIKLARI ARAŞTIRIN
    Farklı ücretlendirme şekillerini deneyebilir ve zamanla ücretinizi değiştirebilirsiniz.

    “Önemli olan zamanla işinizin devamlılığını sağlayacak şekilde ücretlerinizi yavaşça yükselten bir sistem kurmanız…” diyor Julie Murphy Casserly.

    Derleyen: Özge Burçak Aydınalp

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikUzaktan Çalışma Nedir?
    Sonraki İçerikİşe İade Haklarından Yararlanılabilmek İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz