Ana Sayfa Vergi Müşterilerine bez çanta ile teslimat yapan firmalar Gekap beyannamesi bildiriminde bulunur mu?

    Müşterilerine bez çanta ile teslimat yapan firmalar Gekap beyannamesi bildiriminde bulunur mu?

    Bez torba çanta gekap beyannamesine tabi midir?

    929
    0

    Giyim eşyası satışı yapan butik. Bez çantada ürün teslim ediyor. Alışlarına hiçbir şekilde poşet alışı girilmedi. Gekap boş beyan ediyoruz sorun olur mu?

    Bez torba çanta gekap beyannamesine tabi değildir. Boş beyanname vermenizde bir sorun olmaz.

    Gekap mükellefiyetini kapatabilirsiniz.

    İthal ettiğimiz zücaciye ürünlerinin ambalajına ait GEKAP bildirimini ithal tarihinde yapıyoruz.

    Daha sonra bu ürünlerin bir kısmını ihraç ediyoruz. İhracatta gekap ödemiyoruz. Ancak ihraç ettiğimiz ürünün ambalajına ait ithalde ödediğimiz gekap’ı beyannamede mahsup edebilir miyiz?

    Tebliğlerde bahsettiğiniz mahsuplar ile ilgili bir düzenleme yok.

    İthalde ödenen gekap bedeli gider yazılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAnayasa Mahkemesi Vergi Tekniği Raporuna, İnceleme ya da Dava Aşamasında Ulaşılamamasının Hak İhlali Olmadığına Karar Verdi
    Sonraki İçerik2020/2 Geçici vergi dönemi için enflasyon düzeltmesi yapılmayacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz