Ana Sayfa Vergi Müşterilerden gelen şişelere dolum yapan firmalar bu işlemler için gekap beyannamesi bildiriminde...

    Müşterilerden gelen şişelere dolum yapan firmalar bu işlemler için gekap beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıdır?

    609
    0

    Mükellefimiz dezenfektan imalatı yapıyor. Gelen plastik şişelere dezenfektan doldurup kendi etiketini yapıp satıyor. Gekap beyannamesi verecek miyiz?

    Müşteriniz kendi Plastik şişelerine malı koyup satıyor ise Gekap beyannamesi verecek. Alıcı plastik şişeyi getiriyor ise gekap olmaz.

    Şirketimiz Serbest Bölgede faaliyet gösteren diğer şirketimizden Otomotiv yan sanayi ürünleri ithal edip, yurt içi firmalara satışını yapmaktadır. Şirketimizin GEKAP beyanname kapsamına girip girmediği hususunda bilgi alabilir miyim?

    Gekap’a konu unsurlar alınıp satılıyor ise gekap mükellefiyeti olur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDoktorlar ve avukatlar gekap beyannamesi vermeli midir?
    Sonraki İçerikMuhtasar Ve Prim Hizmet Beyannamesi Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hakkında Duyuru

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz