Ana Sayfa Mevzuat Müstahsil makbuzları muhtasar beyannamede bildirilir mi?

    Müstahsil makbuzları muhtasar beyannamede bildirilir mi?

    985
    0

    Müstahsil makbuzu ile alım yaptık. İstanbul borsası içinde hizmet veren vergi dairesi birimi tescil sırasında stopajı peşin olarak tahsil ediyor. Bu stopaj şimdi vergi dairesindeki emanette görünüyor. Bu durumda muhtasar beyanname nasıl düzenlenecek ve mükerrer ödeme yapmamak için emanetteki paranın mahsuplaşması nasıl olacak?

    Müşteriniz müstahsil makbuzundaki vergiyi muhtasar beyannamede beyan edecek.

    Ancak mahsuplaşma işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgimiz yok. VD ile görüşünüz

    İnteraktif vergi dairesinde kontrol sağladığımızda muhsgk vereceğimiz bazı mükelleflerimizin hala 3 aylık görünen muhtasar beyannameleri manuel olarak mı aylığa çevirmemiz gerekmektedir? Adi ortaklık mükellefimiz mevcut muhsgk vereceğiz fakat interaktif vergi dairesinde hala 3 aylık olarak görünmekte bunu da aylığa çevirmemiz gerekir mi yani adi ortaklıklarda da aylığa dönüş aynı şekil demir?

    İnteraktif vergi dairesinden aylığa çevirmeden dilekçe ile muhtasar beyanname değişikliği verebilirsiniz.

    İşçi çalıştırıyorsanız aylığa çevirmeniz gereklidir. 10 işçi ve altında işçi çalıştırıyorsanız vergi kısmını 3 aylık aphb kısmını aylık düzenleyebilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye, Dünya’da kuru kayısı ihracatında 1.sırada, taze kayısı ihracatında ise 2. Sırada yer aldı
    Sonraki İçerik12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde %9,70 iken, bu anket döneminde %10,15 oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz