Ana Sayfa SGK Mükellefiyetini kapatmış firmalar SGK e-tebligat uygulamasına dahil olmalı mıdır?

    Mükellefiyetini kapatmış firmalar SGK e-tebligat uygulamasına dahil olmalı mıdır?

    SGK e-tebligat

    447
    0

    SGK mükellefi olan yapı kooperatifimiz 05/2006 tarihinden itibaren işçi çalıştırmayacağını SGK’ya bildirmiştir ve halen işçi çalıştırmamaktadır. 

    1) “Sosyal Güvenlik Kurumunca Elektronik Ortamda yapılacak Tebligat İlişkin” yönetmelik mucibince SGK’ya E – TEBLİGAT için 31/01/2022 tarihine kadar başvuru yapmak zorunluluğumuz var mıdır? 

    2) SGK mükellefiyetini 01/10/2021 tarihinden önce kapatmış olanlar için e-tebligat başvuru mükellefiyeti var mıdır?

    1. Dosyanız iz olmamış ise başvuru yapmanız gerekir.
    2. Mükellefiyet kapanmış dosya iz olmuşsa başvuru yapmayabilirsiniz.

    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışına yapılan teslimler KDV’den istisna mıdır?
    Sonraki İçerikAynı il içerisinde adres nakli yaptığımızda SGK’ya bilgi vermeli miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz