Ana Sayfa Muhasebe Mükellefiyet tesisinden önce alınan araçları firmaya gider pusulası ile alabilir miyiz?  

    Mükellefiyet tesisinden önce alınan araçları firmaya gider pusulası ile alabilir miyiz?  

    Binek otoyu gider pusulası ile alırken KDV hesaplamalı mıyız?

    677
    0

    Firmamız 27.10.2020’de Fiat Fiorino marka sadece önde iki koltuk olan ruhsatta yük nakli-ticari yazan bir araç aldı. Faaliyetimiz e-ticaret firmasına kuryelik yapmaktır. Vergi açılışımız ise 28.10.2020 tarihlidir. Bu aracı tescil tarihinden 1 gün sonrasına (işletme açılış tarihine) gider pusulası ile yüzde 18 KDV ayırarak kayıtlara aldığımız da tarihten dolayı ileride bir sorun yaşanır mıyız?

    Araç 87.04’teki tarife uygundur. Vergi dairesindeki memur kuryelik yapan ve bu tarz aracı olanları ticari araç saymadıklarını söyledi bunun doğruluk payı var mıdır?

    Gider pusulasından KDV ayrılmaz. KDV indirimi faturalı alışlardan olur.

    Alış tarihi Mükellefiyet tesisinden sonra olur.

    Vergi Kanunlarında yer alan binek otomobil ifadesinden Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 87.03 pozisyonunda yer alan motorlu taşıtların anlaşılması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİstanbullunun % 72’sinin deprem çantası yok
    Sonraki İçerikAltın hesaplarına değerleme yapılacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz