Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler ulaşamadığı mükelleflerinin defterlerini bırakmak istediklerinde ne yapmalıdır?

Mali müşavirler ulaşamadığı mükelleflerinin defterlerini bırakmak istediklerinde ne yapmalıdır?

Mükellefim maddi durumunun sıkıntıya girmesinden dolayı yaklaşık 2 seneye yakındır muhasebe ücretini ödeyememekte; üç beş aydır kendisine telefonla dahi ulaşamamaktayım. Beyanlarını boş veriyorum ulaşamadığımdan dolayı. Gecen ay noterden ihtar çektim. Muhasebesini bırakmak için başka yapmam gereken bir işlem var mı?

732
0

Mükellefim maddi durumunun sıkıntıya girmesinden dolayı yaklaşık 2 seneye yakındır muhasebe ücretini ödeyememekte; üç beş aydır kendisine telefonla dahi ulaşamamaktayım. Beyanlarını boş veriyorum ulaşamadığımdan dolayı.

Gecen ay noterden ihtar çektim. Muhasebesini bırakmak için başka yapmam gereken bir işlem var mı?

Siz gereken bürokratik işlemi yapmışsınız. Müşterinin bağlı olduğu VD dilekçe ile bilgi veriniz. Müşterinin sözleşmesini fesih edildiğinin, bundan sonra beyanname ve bildirim verilmeyeceği dilekçede belirtiniz.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTrafik Cezası tutanağı detayını nereden öğrenebilirim?
Sonraki İçerikTürk şirketleri bir birilerine uluslararası taşıma işleri için düzenleyeceği faturalarda KDV istisnası uygulanır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz