Ana Sayfa SGK Müjde! Büyükanne Maaşı Ödemeleri Yarın Başlıyor!

    Müjde! Büyükanne Maaşı Ödemeleri Yarın Başlıyor!

    1706
    0

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, torun bakan büyükannelere ödenecek olan maaşlarla ilgili, ilk maaş ödemelerinin yarın başlayacağını açıkladı.

    Bu proje kapsamında, 3 yaşını doldurmayan torununa bakan büyükannelere 12 ay süreyle 425 TL karşılıksız maddi destek verilecek. Büyükanne projesinden yararlanmak için başvuru yapanların ve hak kazananların isimleri 15 Mart 2017’de açıklanmıştı.

    Projenin yapıldığı iller; Sakarya, Konya, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri ve Gaziantep olarak belirlendi.

    Maaşlar Nasıl Ödenecek?
    1-
    Büyükanne ödemeleri, projeye katılımdan sonra aylık olarak yapılacak.
    2- Ödeme yapılacak tarihin hafta sonu tatiline veya resmi tatile denk gelmesi halinde ise ödeme takip eden ilk iş günü yapılacak.
    3- İlk büyükanne ödemesinin yapılacağı tarih Bakanlıkça kısa mesaj ve e-posta yoluyla proje katılımcısı olan anneye bildirim yapılacak.
    4- Bakanlıkça yapılan ödeme bildiriminden sonra, büyükannenin herhangi bir PTT işyerine bir defaya mahsus müracaatı yeterlidir. PTT işyerinde büyükannenin doğrudan kendisine ödeme yapacak.
    5- Ayrıca büyükanneye, PTT tarafından sosyal yardım ödemesi alan hak sahiplerine tanımlanan ön yüklemeli PTT kart verilecek. Ön yüklemeli PTT kartlar için hiçbir ücret alınmayacak.

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikPazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Tebliğinde Değişiklik Yapıldı!
    Sonraki İçerikKurumlar Vergisi Mükellefi Kime Denir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz