Ana Sayfa Muhasebe Muhtasar sgk prim beyannamesinde sadece sgk prim bildirgesini gönderebilir miyiz?

    Muhtasar sgk prim beyannamesinde sadece sgk prim bildirgesini gönderebilir miyiz?

    578
    0

    Çalışmakta olduğum şirkette ücret gizliliği bulunmaktadır. Bilecik’teki fabrikamız için 1003B şifresini Bilecik vergi dairesinden alıp bordrolama hizmeti aldığımız denetim şirketine teslim ettik. Ücretlere ait vergilerin bildirimini denetim şirketi 1003B beyannamesini vererek yapacak. Bilecik’teki fabrikamız için 1003A beyannamesini doldurabileceğim bir giderimiz bulunmamakta yani serbest meslek makbuzu, kira, gider pusulası yok. Bu durumda 1003A beyannamesini Bilecik fabrikamız için hiç vermeyecek miyiz?

    Konu ile ilgili olarak yayımlanan “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Uygulaması Vergi Usul Kanunu Sirküleri/122” de açıklık yok. Bizce 1003A formatının verilmeyeceği görüşündeyiz. Beyannamenin verilmeyeceği konusunda Vergi Dairesine bilgi verilmesi gerekir.

    Bir kişi kendi arsası üzerine inşaat yapacaktır. İnşaat ruhsatı çıktı. SGK dosyasını da açtık. Muhtsgk kapsamında SGK bildirgeleri nasıl onaylanacak vergi dairesinden yapacağımız bir işlem var mıdır?

    Çalışanlarından vergi kesintisi yapmıyor ise muhsgk’nın sadece SGK kısmını onaylayıp göndermesi gerekmektedir. Vergi dairesinden kullanıcı kodu ve parola almanız gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMaliyeden bayram hediyesi: KDV ve stopaj indirimi, ama kime?
    Sonraki İçerikLokanta, pastane ve kıraathaneler KDV indiriminden faydalanır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz