Ana Sayfa Vergi Muhtasar prim beyannamesinin ertelenmesinden önce onaylanan beyannameler geçerli midir?

Muhtasar prim beyannamesinin ertelenmesinden önce onaylanan beyannameler geçerli midir?

840
0

10.02.2020 tarihinde Kapıcı çalıştıran Apartman Yönetimine ait Muhtasar Prim ve Hizmet Beyannamesini onaylamış bulunmaktayım. 09.02.2020 tarihinde İstanbul ili için iki ay erteleme oldu. SGK e-bildirge sisteminde tahakkuk fişi ve hizmet listesi yer almakta. Bu durumda yine de iptal bildirgesi verip yeniden ek bildirge mi düzenlememiz gerekiyor?

İptal yapılmaz. Verdiğiniz beyanname geçerlidir. Yapılacak başka işlem yoktur. Mart ayında ,Şubat için sadece SGK bildirgesini eski sisteme göre vereceksiniz.

MUHSGK ertelenmeden 2 gün önce beyanname verme aşamasında e-beyannamede “0003 vergi türünden mükellef herhangi bir şube bulunamadı” ikazı vermesi üzerine daha önce 3 aylık olarak beyannamesini verdiğim mükellefimin beyanname verme şeklini interaktif vergi dairesinden değiştirdim ama beyanname vermedim. Bu durumda muhtasar beyannamemi 3 aylık olarak mı aylık olarak mı vermem gerekir?

Vergi dairesi ile görüşünüz. Aylığa dönüş olmuş ise 3 aylığa çevirtin.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEmlak vergisinden istisna edilen OSGB’lerdeki binalar kiraya verilirse muafiyet sonlanır mı?
Sonraki İçerikSSK’lı çalışıyorum vefat eden babamın emekli sandığı sigortasından maaş alabilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz