Ana Sayfa Muhasebe Muhtasar prim beyannamesinde sadece prim bildiriminde bulunabilir miyiz?

    Muhtasar prim beyannamesinde sadece prim bildiriminde bulunabilir miyiz?

    Muhtasar prim beyannamesinde sadece prim bildiriminde bulunulabilir mi?

    507
    0

    1 Temmuz itibariyle muhtasar ve prim beyanı birleştirildi. Muhtasar beyanını üç aylık gönderen ve ağustos itibariyle işçi çalıştırmaya başlayan iş yeri için nasıl bir yol izleyeceğiz?

    İnteraktif vergi dairesinden dilekçe vermesi gerekmektedir.

    SGK’lı çalışanı olmayan ve 3 aylık muhtasar beyanname verdiğimiz mükelleflerimizin muhtasar beyannamelerini aylığa çevirmek zorunda mıyız?

    İşçi çalıştıranlardan vergi kesintisini 3 ayda bir bildirme hakkı olanlar iki şekilde beyanname düzenleyebilir.

    Her ay beyanname verdikleri halde, beyannamenin vergi kesintilerine ilişkin bölümünü mart, haziran, eylül ve aralık aylarında olmak üzere üç aylık olarak beyan edebilirler.

    Ancak bu mükellefler muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin prim ve hizmete ilişkin bölümünü her ay beyan etmek zorundadır.

    Her ay verdikleri beyanname ile hem vergi kesintilerini hem de prim ve hizmet bilgilerini beyan edebilirler.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışında kontrolünüzde olan şirketten kar payı almasanız bile Türkiye’de kurumlar vergisi ödeyebilirsiniz
    Sonraki İçerikHolding Şirketlerindeki genel giderler bağlı olan şirketlere yansıtılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz