Ana Sayfa Vergi Muhtasar prim beyannamesinde personellere ödenen brüt ücret mi beyan edilir?

    Muhtasar prim beyannamesinde personellere ödenen brüt ücret mi beyan edilir?

    856
    0

    MUHSGK beyannamesinde ödemelerin gayrisafi tutarı kısmına (011 ve 012 kodlar) brüt ödemeler toplamı mı yoksa gelir vergisi matrahı mı yazılmalıdır?

    Brüt tutar yazılır.

    Çalışanı olmayan sgk bildirgesi vermeyen firmalar yine normal 3 aylık Muhtasar Beyannamesi vermeye mi devam edecekler?

    Muhtasar beyannamelerini üçer aylık dönemler halinde vermekle birlikte yanında işçi çalıştırmayan mükellefler yaptıkları ödemeleri veya tahakkuk ettirdikleri kârlar ve iratlar ile bunlardan kestikleri vergileri Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile önceden olduğu gibi üçer aylık dönemler halinde Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarının 26’ncı günü akşamına kadar bildirmeye devam edeceklerdir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKatma Değer Vergisi İptal Davalarında İçtihat Farklılıklarından Kaynaklanan Belirsizliğe İlişkin Anayasa Mahkemesi Kararı
    Sonraki İçerik2019 yıl sonuna göre özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu Temmuz sonu itibarıyla 16,8 milyar ABD doları azaldı 

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz