Ana Sayfa Vergi MuhSgk beyannamesinde asgari ücretin gelir vergisi dilimindeki kesintisinden dolayı Asgari geçim indirimine...

    MuhSgk beyannamesinde asgari ücretin gelir vergisi dilimindeki kesintisinden dolayı Asgari geçim indirimine ilave yapabilir miyiz?

    600
    0

    2020/Ekim ayı muhsgk beyannamesinde sigortalı çalışan bilgilerinde agi kulakçığına asgari ücretinde gelir dilimindeki artıştan dolayı ilave asgari geçim indirime ilave yaptık. Doğru mudur?

    Bu yıl ve bundan sonraki yıllarda da Ek AGİ UYGULANACAK Fark; Medeni duruma bakılmaksızın hesaplanan AGİ tutarına eklenir.

    (GVK MD:32) 303 Seri Nolu GVK Gn.Tb. Hükümlerine göre; Çalışanın Net ücreti, SADECE KENDİSİ İÇİN asgarî geçim indirimi hesaplanan asgarî ücretlilere, içinde bulunulan yılın ocak ayına ilişkin ödenen net asgari ücretin altında kalanlara, bu tutar ile bu tutarın altında kalındığı aylara ilişkin olarak aylık hesaplanan net ücreti arasındaki fark tutar, ücretlinin asgarî geçim indirimine ayrıca ilave edilir.

    Kargo acentesi olarak faaliyet göstermekteyiz. XX Kargo her ay bize kira ve kiranın muhtasarı KDV’siz olarak yansıtma gideri olarak fatura etmektedir. Bizim muhtasar beyanında herhangi bir kira bildiriminde bulunmamıza gerek var mıdır?

    Kira ödemesi Fatura ile yapılmaktadır.

    Kira gelirini elde eden Gerçek kişi değildir elde edilen kazanç GMSİ olmayıp, ticari kazançtır.

    Bu neden ile GV stopajı olmaz.

    Aldığınız fatura gider kaydedilecektir.

    Faturayı düzenleyen mükellef yıl sonuna kadar % 8 KDV hesaplaması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşveren personellerinin maaşından trafik cezalarını kesebilir mi?
    Sonraki İçerikKentsel dönüşüm kredilerine konu taşınmazların devri halinde BSMV ve KKDF istisnası

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz