Ana Sayfa Mevzuat Muhasebe Meslek Unvanını Haksız Yere Kullananlara Uygulanacak müeyyideler nelerdir?

Muhasebe Meslek Unvanını Haksız Yere Kullananlara Uygulanacak müeyyideler nelerdir?

498
0

Meslek Ünvanlarının Haksız Kullanılması

Kanunen kullanmaya yetkisi olmayanlar tarafından (5786 sayılı Kanunun 19’uncu maddesi ile çıkarılan ibare, Yürürlük: 26.07.2008)(*) serbest muhasebeci malî müşavir, yeminli malî müşavir unvanlarının veya bu unvan veya kavramlara karışacak veya onlara benzer her türlü unvan, ibare veya remizlerin kullanılması yasaktır.

Odalar, yukarıdaki fıkraya aykırı davranışları öğrendiklerinde Cumhuriyet Savcılığına bildirmek mecburiyetindedirler. Cumhuriyet Savcılığınca tahkikatın sonucu, odaya ve ilgililere bildirilir.

(*) (5786 sayılı Kanunun 19’uncu maddesi ile çıkarılmadan önceki şekli) “Serbest Muhasebeci”

 


Kaynak: 3568 SK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSON DAKİKA AÇIKLAMAYI KABUL ETMİYORUZ… (TÜRMOB DUYURU 23.2.2020)
Sonraki İçerikİŞKUR’un Mesleki Kurslarının Süreleri Ne Kadardır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz