Ana Sayfa Muhasebe Muhasebe hizmeti verilen şirkette ayrıca bordrolu olarak görünüp raporlama hizmeti verilebilir mi?

    Muhasebe hizmeti verilen şirkette ayrıca bordrolu olarak görünüp raporlama hizmeti verilebilir mi?

    SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİĞİ'NİN "F - YASAK HALLER VE İSTİSNALARI"  başlıklı bölümünün "Hizmet Akdi ve Çalışamama" başlıklı 42'nci maddesindeki "(…) serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler gerçek ve tüzel kişilere tabi ve onların işyerlerine bağlı olarak hizmet akdi ile çalışamazlar." 

    272
    0

    Kendi müşterime mali müşavirlik mesleğinin dışında finans ve insan kaynakları alanında hizmet vermek istiyorum belli bir ücret alacağım o firmada sigortalı olup 4b Bağ-Kur ödememi durdurmak istiyorum yasal mevzuat çerçevesinde bunu yapabilir miyim?

    Yapamazsınız. Serbest çalışan meslek mensupları Bir işverene bağlı olarak çalışamaz. verdiği hizmetin çeşidin önemi yok.


    SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLERİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİĞİ’NİN “F – YASAK HALLER VE İSTİSNALARI”  başlıklı bölümünün “Hizmet Akdi ve Çalışamama” başlıklı 42’nci maddesindeki (…) serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler gerçek ve tüzel kişilere tabi ve onların işyerlerine bağlı olarak hizmet akdi ile çalışamazlar.” 

    hüküm gereği SM, SMMM, YMM, unvanları ile bağımsız olarak faaliyet gösterirken başka bir işverene bağlı olarak 4/1-a statüsünde çalışamazlar


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDernekler yönetim kurulu karar defterleri için kapanış tasdiki yapmak zorunda mıdır?
    Sonraki İçerikRusya’daki firmanın düzenlediği hizmet faturasını nakit ödeyebilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz