Ana Sayfa Çalışma Hayatı Muhasebe hizmet sözleşmesine istinaden doğan alacağımızın zaman aşımı süresi nedir?

Muhasebe hizmet sözleşmesine istinaden doğan alacağımızın zaman aşımı süresi nedir?

Muhasebe hizmet sözleşmesine istinaden doğan alacağımızın zaman aşımı süresi nedir?

750
0

Muhasebe hizmet sözleşmesine dayalı aylık muhasebe hizmet bedeli borçlarının zaman aşımı süresi nedir?

 

Borçlar kanuna göre zamanaşımı 10 yıldır. TBK 146. maddede zamanaşımı süresi 10 yıl olarak belirlenmiştir. Kanunda aksine bir hüküm bulunmadığı takdirde alacakların zamanaşımı süresi on yıldır. TBK 147. maddede ise bazı durumlarda zamanaşımı süresinin 5 yıl olduğunu belirtir.

 

Bu durumlardan bazıları şunlardır:

Kira bedelleri, anapara faizleri, otel ve pansiyon konaklamaları ile lokantalardaki yeme içme bedelleri, simsarlık sözleşmesinden doğmuş olan alacaklar gibi alacaklar için zamanaşımı süresi beş yıldır.

Türk Borçlar Kanunu’nda 5 ve 10 yıl dışında da zamanaşımı süreleri vardır.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergi mükellefiyeti olmayan bir kişiden alacağımız malzemelere istinaden gider pusulasını nasıl düzenlemeliyiz?
Sonraki İçerikVerbis sisteminde sicile kayıt yükümlülüğüne ilişkin olarak ciro ya da satış hasılatı bilgisi dikkate alınır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz