Ana Sayfa Duyurular “MUH” Kodlu Muhtasar Beyannamesine İlişkin Duyuru

“MUH” Kodlu Muhtasar Beyannamesine İlişkin Duyuru

1305
0

1 Temmuz 2017 tarihi itibariyle MUH kodlu muhtasar beyannamenin işyeri bilgileri ekinde, işyeri sicil numarasının daha doğru ve standart bir şekilde yazılabilmesi için değişiklik yapılmıştır.

Daha önceki versiyonlarda “SGK İşyeri Numarası” adı altında tek alanda girişi yapılan işyeri sicil numarası Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatına uygun olarak bölümlere ayrılmıştır. Beyannamede istenilen alanların açıklaması aşağıdaki şekildedir.

Yeni Ünite Kodu: 26 karakterli işyeri sicil numarasının 6. ve 7. karakterleridir.
Eski Ünite Kodu: 26 karakterli işyeri sicil numarasının 8. ve 9. karakterleridir.
İşyeri Sıra Numarası: 26 karakterli işyeri sicil numarasının 10-16. karakterleridir.
Alt İşveren Kodu: 26 karakterli işyeri sicil numarasının 24-26. karakterleridir.

SGK işyeri sicil numarası bulunmayanlar için:
Yeni Ünite Kodu: 01
Eski Ünite Kodu: 01
İşyeri Sıra Numarası: 1111111
Alt İşveren Kodu: 111

Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikMalullük Aylığı Bağlanmamış Olup, 670/KHK Kapsamında Tazminat Hakkından Yararlananlara İlişkin Bazı Belge Türlerinin İşveren Tarafından Seçilmesi
Sonraki İçerikMali Tatil Dönemi Sona Erdi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz