Ana Sayfa Muhasebe Müdürler Kurulu karar defteri boşsa kapanış tasdiki yapılır mı?

Müdürler Kurulu karar defteri boşsa kapanış tasdiki yapılır mı?

1751
0

Limited şirkette tasdik edilmiş ama kullanmayacağımız müdürler kurulu defterine ara tasdik yapılması gerekir mi?

 

Limited şirketler tarafından tutulmakta olan Müdürler Kurulu Karar Defterinin kapanış tasdikinin de izleyen yıl ilk ayın sonuna (31.01.2019 tarihine) kadar yapılması zorunludur. Ancak; Limited şirketlerin, müdürler kurulu karar defteri tutmaları zorunlu değildir, bu nedenle geçmiş yılda kullanılmış olan müdürler kurulu karar defterinin kapanış tasdiki yapıldıktan sonra, tekrar açılış tasdikinin yapılmaması tavsiye olunur.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Ticaret Sicil Müdürlüğünün tasdik ettiği müdürler kurulu karar defterini tutmak zorunda mıyız?

 

Hiç kullanılmayan müdürler kurulu karar defterinin kapanış tasdikini yapmak zorunda mıyız?

 

Hiç kullanılmayan müdürler kurulu karar defterinin kapanış tasdikini yapmak zorunda mıyız?

 

Limited Şirketlerin, Müdürler Kurulu Karar Defteri Tutması Zorunlu mudur?

 

 

Önceki İçerikOto kiralama hizmeti yapan şirketimde bir senelik peşin aldığım kira bedelinin faturasını aylık olarak düzenleyebilir miyim?
Sonraki İçerikEv hizmetlerinde çalışanlara ödenen ücretler gelir vergisinden düşülebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz