Ana Sayfa Muhasebe Mücbir sebep kapsamında olmayan mükelleflerin 2020 Ocak-Şubat ve Mart dönemine ait Defter...

Mücbir sebep kapsamında olmayan mükelleflerin 2020 Ocak-Şubat ve Mart dönemine ait Defter Beratlarının yükleme süresi nedir?

614
0

E-defter mükelleflerinin Yevmiye, Kebir ve defter raporu ile e- muhasebe fişi de elektronik ortamda saklama zorunlu mudur?

e-muhasebe fişi ihtiyari bir uygulamadır. Tüm defter ve belgeleri VUK 509 kapsamında saklama hükümlerine göre saklanmalıdır.

Mücbir sebep kapsamına girmeyen mükelleflerimin 2020 Ocak Şubat ve Mart dönemlerine ait e-defter beratlarının yükleme süreleri nedir?

Mücbir sebep kapsamında olmayan mükellefler için

e-defter berat dosyaları eğer aylık bazda yükleme tercih edildiyse;

Ocak 2020- 01.06.2020

Şubat 2020- 01.06.2020

Mart 2020- 30.06.2020


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDiş hekimleri serbest meslek makbuzu yerine geçen pos cihazlarını kullanamaya devam edebilir mi?
Sonraki İçerikVeterinerlik hizmeti veren hekimler e-SMM kapsamında serbest meslek makbuzu düzenleyen pos cihazlarını kullanmaya devam edebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz