Ana Sayfa Çalışma Hayatı Mücbir sebep kapsamında olmayan firmalar beyannamelerini süresinde beyan etmeye devam mı edecektir?

Mücbir sebep kapsamında olmayan firmalar beyannamelerini süresinde beyan etmeye devam mı edecektir?

740
0

Adi ortaklık firmamız vergi dairesi kayıtlarında mücbir sebep kapsamı dışında gözüküyordu vergi dairesine dilekçe ile talepte bulunduk. 

Vergi dairesinden 518 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin 3. maddesi kapsamından yararlanmak için vermiş olduğunuz dilekçeniz Faaliyet Kodu Değerlendirme Komisyonumuzca ilgili tebliğ hükümleri kapsamında değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucunda mücbir sebep kapsamına alınmanız uygun görülmemiştir şeklinde cevap geldi bu durumda ne yapmamız gerekiyor?

Mücbir neden kapsamında olmadığınız için verilmesi gereken beyanname ve bildirimler süresinde verilecektir. Süresinde verilemeyenler için Pişmanlık hükmüne göre verilebilir.

V.U.K. 518 Genel tebliğ 1. Maddesi ve 2. Maddesi kapsamında mücbir sebep halinde olan şirketler Geçici vergi beyanını (18 Mayıs) Kurumlar Vergisi beyanını (1 Haziran) normal sürelerinde mi, yoksa 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağından 15 gün sonra mı verecekler. Hangi mücbir sebep kapsamında oldukları nasıl belirleniyor?

VUK 518 sayılı tebliği göre sadece 65 Yaş üstü meslek mensubu ve sözleşmesi olan müşterilerinin VD ne verilmesi gereken tüm beyannameleri ve bildirimleri (geçici vergi beyanı ve B formu dahil) sokağa çıkma yasağı bitim tarihini izleyen 15 günlük süre içersin de verilecek tahakkuk eden vergilerde aynı sürede ödenecektir. Bu konuda VD bilgi verilmesine gerek yoktur.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTemizlik, Çevre ve Bahçe Bakım Hizmetlerinde KDV Tevkifatı Uygulaması
Sonraki İçerikNisan ayında kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptığımız ve hak kazanamayan personellerimiz için ilk yedi gün yarım ücret ödeyecek miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz