Ana Sayfa Vergi Mücbir sebep kapsamında olan firmaların beyannamelerini 27 Temmuz’a kadar beyan edip düzeltebilir...

Mücbir sebep kapsamında olan firmaların beyannamelerini 27 Temmuz’a kadar beyan edip düzeltebilir miyiz?

Mücbir sebep kapsamında olan firmaların beyannamelerini 27 Temmuz’a kadar beyan edip düzeltebilir miyiz?

648
0

Mücbir sebepte olan firmanın mart 2020 ve nisan 2020 dönemlerine ait BA ve BS formlarında 27 temmuza kadar cezasız olarak düzeltme yapabiliyor muyuz?

Mücbir sebep kapsamında olan firmaların Ba-BS bildirimi ile ilgili düzeltmeler ve bildirimler 27 temmuza kadar yapılabilir.

Mücbir sebebe dahil olmadığı beyanına istinaden firmaya tevkifatlı satış faturası kestik. Ancak 2 ay sonra firmadan yanlış beyan edildiği ve aslen mücbir sebebe dahil olduğu bilgisi geldi ve sonra da noterden faturamızı iade ettiler. Yasal iade süresi olan 7 günlük süre çoktan aşılmış ve bizde KDV beyannamemizi tevkifatlı olarak beyan etmiş olduk. Bu durumda ne yapmamız gerekiyor?

Süresi içinde itiraz ve iade edilmediği için yapılacak bir işlem yok. Alıcı faturayı işleme koyması gerekir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMücbir sebep kapsamında ertelenen SGK primlerinde %5’lik indirim kalkıyor mu? Ertelenen SGK primleri gider olarak yazılabilir mi?
Sonraki İçerikİkameti yurtdışında olan yabancı uyruklu yönetim kurulu üyeleri çalışma izni almak zorunda mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz