Ana Sayfa Vergi Mücbir sebep kapsamında olan bir firma kamu kurumlarına yapmış olduğu tevkifatlı işlemler...

Mücbir sebep kapsamında olan bir firma kamu kurumlarına yapmış olduğu tevkifatlı işlemler için düzenleyeceği faturada Tevkifat hesaplayacak mıdır?

517
0

Personel ve öğrenci taşıma hizmeti veren bir firma, 2020 Nisan ayında vermiş olduğu hizmete karşılık düzenleyeceği satış faturasında, tevkifat uygulaması yapacak mıdır? Hizmeti verdiği kurum, bir Kamu Kurumu olması halinde uygulama değişir mi?

Hizmet verilen müşteri Mücbir sebep kapsamında ise KDV tevkifatı yapılmaz.

Kamu kurumları mücbir sebep kapsamında olmadığı için Faturadaki KDV’den tevkifat yapılacaktır.

Mücbir sebep kapsamında bir mükellefiz. Tevkifatlı olarak devlet kurumlarına personel taşıma faturası kesmekteyiz. Devlet kurumları Mücbir sebep kapsamda mıdır?

Devlet kurumları mücbir sebep kapsamında değildir. KDV tevkifatlı fatura düzenlenecektir.

Sizin mücbir sebepli olmanızın önemi yoktur.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAltın Tahvili/Altına Dayalı Kira Sertifikasına yatırım yapmanın avantajları nelerdir?
Sonraki İçerikEuro Bölgesi’nde sanayi üretimi Mart 2020’de %11,3, AB’de %10,4 düştü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz