Ana Sayfa Çalışma Hayatı Mücbir sebep için belirlenen süreler sona erdi mi?

Mücbir sebep için belirlenen süreler sona erdi mi?

Mücbir sebep için belirlenen süreler sona erdi mi?

591
0

İnteraktif vergi dairesinden mükelleflerimin mücbir sebep durumunu sorguladığımda aşağıdaki gibi yazı çıkıyor bu şekilde çıktığında bu mükellefim mücbir sebepten faydalanabilecek mi? 518 Sıra No’lu VUK Genel Tebliği 3’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bendi kapsamında Vergi dairesi kayıtlarındaki ana faaliyet kodunuza göre mücbir sebep durumundan yararlanabilirsiniz. 518 Sıra No’lu VUK Genel Tebliği 5 inci maddesi kapsamında Mücbir sebep durumundan yararlanamamaktasınız.

Mücbir sebep için belirlenen süreler sona ermiştir. Sadece kronik hastalığı olan meslek mensubunun müşterileri için mücbir sebep devam etmektedir.

Meslek mensubu olarak 64 yaşındayım ve kronik rahatsızlığım bulunmaktadır. Vergi dairesinden mükelleflerim için başvuruda bulundum ve kabul gördü. Sokağa çıkma yasağı devam ettiğinden beyanların verme ve ödeme süreleri ne şekilde olacak nisan ve mayıs beyannameleri ne zaman verilecek?

Kronik hastalar için sokağa çıkma yasağı tamamen kaldırılmadı. Yasak Tamamen kaldırıldığı İç işleri ve Maliye bakanlığınca ilan edilmesinden itibaren Verilmeyen beyanname ve bildirimler 15 gün içinde verilir. Vergilerde aynı sürede ödenir


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKronik hastalığı olan meslek mensupları için mücbir sebep uygulaması sona erdi mi?
Sonraki İçerikSosyal Güvenlik Kurumu tarafından mirasçılara ödenecek tıbbi cihaz bedelinden VİV Kanunu 17 nci maddesi gereğince tevkifat yapılması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz