Ana Sayfa Muhasebe Motorlu kara taşıtlarının tamir hizmetleri yıl sonuna kadar yüzde kaç uygulanacaktır?

    Motorlu kara taşıtlarının tamir hizmetleri yıl sonuna kadar yüzde kaç uygulanacaktır?

    Oto tamir şanzıman değişimi, Baskı balata ve motor tamiri işlerinde kdv oranı indirildi mi? Toptan satılan baklavanın KDV’si %1 olur mu?

    884
    0

    Fırın ürünleri satışı yapan bir müşterim 300 paket 500 gramlık baklava satışı gerçekleştirdi. Faturayı düzenlerken kdv oranı %8 olarak uyguladı. Yeme içme yerlerinde KDV yıl sonuna kadar %1 e düşürüldü. Bu nedenle mükellefim 8 KDV uygulayarak yanlış mı yaptı?

    KARARDAKİ İLGİLİ BÖLÜM AŞAĞIDADIR.

    “KDV Ekli II Sayılı listenin “B ) DİĞER MAL VE HİZMETLER “ Bölümünün 24 üncü sırası YEME , İÇME HİZMETLERİ : Kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, YEMEĞİ PAKETTE SATAN veya diğer şekillerde yemek hizmeti sunan yerler, lokanta, içkili lokanta, kebapçı ve benzeri yerlerde verilen hizmetler (Bu yerlerde verilen hizmetlerin alkollü içeceklere isabet eden kısmı hariç),” % 8 oranında KDV uygulanacağı görüşündeyiz. Kararda sadece “paket yemek” ifadesi var. Lokanta veya pastane veya tatlı satan mekânda uygulanacak KDV % 1 olur.

    Firmamız oto bakım ve tamir işleri yapmaktadır. Baskı balata, Motor tamiri, Şanzıman değişimi gibi işlemlerin işçiliklerinin KDV oranı 31/07/2020 Gün ve 31202 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2812 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile o) Motorlu kara taşıtlarının yağlanması, yıkanması, cilalanması hizmetleri ile bunlara ait koltuk ve döşemelerin bakım ve onarımı (malzemeler hariç). Bu maddeye dahil edilerek %8 uygulanmalı mıdır?

    KDV oranının % 8 uygulaması Kararda belirtilen hizmetler ile sınırlıdır.

    Bahsettiğiniz işlemler (Baskı balata, Motor tamiri, Şanzıman değişimi) kapsam dışındadır. % 18 KDV uygulanır.

    “Motorlu kara taşıtlarının yağlanması, yıkanması, cilalanması hizmetleri ile bunlara ait koltuk ve döşemelerin bakım ve onarımı (malzemeler hariç),”


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTarım ürünleri üretici fiyat endeksi 2020 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %2,56 arttı
    Sonraki İçerikKOSGEB: 2020 yılında yaklaşık 42 bin işletmeye 1 milyar TL destek verdik

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz