Ana Sayfa Ekonomi Moody’s İngiltere’nin Notunu Neden Kırdı?

    Moody’s İngiltere’nin Notunu Neden Kırdı?

    1276
    0

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İngiltere başbakanı Theresa May’in yaptığı Brexit konuşmasından sonra İngiltere’nin kredi notunu bir puan düşürdüğünü açıkladı.

    İngiltere’nin Notu AA1’e düşürüldü, görünümü ise durağanda
    Moody’s İngiltere ekonomisinin genel görünümünü negatiften durağana çevirdiğini ve ülkenin kredi notunu AA2’den AA1’e düşürdüğünü duyurdu.

    Bu duyuru, Theresa May’in Brexit ile ilgili yaptığı görüşme ve açıklamalardan saatler sonra geldi.

    Hükümet Mali Disiplini Sağlayamadı
    Notun düşürülmesi, May hükümetinin kamu harcamalarında mali disiplini sağlayamamış olmasına ve bütçe açığının devam etmesine bağlandı.

    Moody’s önümüzdeki yıllarda İngiltere’nin bütçe açığının Gayri Safi Hasıla’ya oranının yüzde 3.5 olacağını tahmin ediyor.

    İngiliz Ekonomisinin Geleceği Olumsuz mu?
    Avrupa Birliği ve İngiltere arasındaki Brexit görüşmelerinden somut sonuçlar alınamaması İngiliz ekonomisinin geleceğini olumsuz etkiliyor.

    İngiltere Tüm Avrupa Ülkeleri ile yeniden Ticaret Anlaşması yapmak zorunda
    Brexit sonrasında, İngiltere sadece AB üyeleriyle değil neredeyse tüm ülkelerle yeniden ticaret anlaşması yapmak zorunda kalacak.

    Referandumun gerçekleşmesinin ardından 2016 yılında da Fitch ve S&P gibi önde gelen kredi derecelendirme kuruluşları İngiltere’nin notunu bir kademe düşürmüştü.

    Kaynak: Euronews

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİspanya Ekonomisi Katalonya Krizinden Olumsuz Etkiliyor!!!
    Sonraki İçerikÇiğ Süt ve Buzağı Destekleme Primleri Ödenmeye Başlandı!!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz