Ana Sayfa Dünya Moldova’da Ocak-Mart 2021 Dönemi Tarımsal Üretimi % 13,3 Azaldı

    Moldova’da Ocak-Mart 2021 Dönemi Tarımsal Üretimi % 13,3 Azaldı

    467
    0

    Moldova Ulusal İstatistik Bürosu, genel tarımsal üretimin (tarım işletmeleri, çiftlikler ve hanehalkı üretimi) Ocak-Mart 2021 döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre % 13,3 azalarak 1,72 milyar MDL olarak gerçekleştiğini açıklamıştır. Genel tarımsal üretimindeki azalma, söz konusu dönem itibarıyla genel üretimin % 99’unu teşkil eden hayvansal üretimde yaşanan % 13,5 oranında düşüşten kaynaklanmıştır.

    Yılın ilk üç aylık döneminde hayvansal üretiminde kaydedilen ana gelişmeler aşağıda yer almaktadır;

    • Hayvan(büyükbaş, küçükbaş ile kümes) yetiştiriciliği, tarımsal işletmelerde ve hanehalkında kaydedilen % 14,4 ve % 10,6 oranında düşüşlerden dolayı genel olarak % 13,1 azalmıştır,
    • Hanehalkında süt üretiminin % 16,2 azalması nedeniyle toplam süt üretiminde % 14,6 oranında düşüş yaşanmıştır. Diğer taraftan, tarımsal işletmelerde süt üretimi % 1,1 artmıştır.
    • Toplam yumurta üretimi, tarımsal işletmelerde % 15,1 ve hanehalkında % 11,4 oranındaki düşüşler yüzünden % 13,9 küçülmüştür.

    1 Nisan 2021 tarihi itibarıyla, sadece tarımsal işletmelerde büyükbaş hayvan sayısı artmış olup, tüm diğer işletme türlerinde hayvan sayısının azaldığı görülmüştür.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Kişinev Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYıllık İşletme Cetvellerinin Verilme Süresi 14 Haziran 2021 Tarihi Gün Sonuna Kadar Uzatıldı
    Sonraki İçerikTam kapanma döneminde, sadece kısıtlamalardan muaf olan ailelerin çocukları için kreşler açık olacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz